te Boekhorst Meubelproductions b.v.

Hergebruiken & Herstofferen

Refurbish

Refurbishen van meubilair is een goede manier om het beste uit meubilair te halen en het milieu te helpen. In plaats van nieuwe meubels te kopen, kan men de oude meubels laten renoveren en er weer als nieuw uit laten zien. Dit proces kan variëren van het herstellen van kleine beschadigingen tot het opnieuw bekleden van meubels en zelfs het herstellen van antieke stukken.

Veelgestelde vragen

Refurbishen is geen nieuwe ontwikkeling. Binnen de meubelbranche is refurbished meubilair een stijgende trend. Door de grotere aandacht voor het milieu en duurzaamheid is refurbishen steeds belangrijker geworden. 

Wat is refurbished meubilair?

Refurbished staat voor het controleren, renoveren, opfrissen en schoonmaken van meubilair. Zo worden onderdelen van oude meubels vervangen door nieuwe. Denk daarbij aan nieuwe veren, een nieuwe schuimlaag, een nieuwe stof, een nieuw bureaublad, etc. Op deze manier wordt het meubel een combinatie tussen nieuw en tweedehands. Dit zorgt in combinatie met FSC gecertificeerde onderdelen voor een milieuvriendelijk en duurzaam product.

Waarom refurbished meubilair?

Door het refurbishen van meubilair wordt er gezorgd voor een circulaire economie. Dit is een systeem waarin er geen eindige grondstofvoorraden worden uitgeput en waarin de reststoffen volledig opnieuw worden ingezet. Zo richten wij ons samen met de klant op een duurzame toekomst met zo min mogelijk afvalproducten.

Hoe werkt refurbishen?

Als er een gebruikt meubel bij ons binnenkomt inventariseren wij jouw wensen en beginnen wij met het controleren van het meubel. Daardoor wordt het duidelijk in wat voor staat het meubel is, wat er stuk is en wat er vervangen en vernieuwd moet worden. Vervolgens beginnen wij met het renoveren van het meubel. Zo worden de oude, kapotte en/of verkeerde delen vernieuwd en vervangen. Als laatst voorzien wij het meubel van een nieuwe lak- en/of verflaag en maken wij het meubel schoon en klaar voor zijn nieuw leven.

Wat refurbishen wij?

Bijna al het meubilair is te refurbishen. Denk hierbij aan stoelen, banken, fauteuils, bureaus, poefen, etc. Meestal is zelfs het ergst beschadigdste meubilair in zekere maten te refurbishen. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

De voordelen van refurbishen

In de wereld van interieurdesign en meubel shopping is de populariteit van refurbished meubels de laatste jaren flink gestegen. Er zijn verschillende redenen waarom deze meubels zo populair zijn, waaronder hun lage prijs, duurzaamheid en unieke uitstraling. Of je nu op zoek bent naar een statement stuk voor je huis, meer gefocust bent op duurzaamheid of gewoon op zoek bent naar de beste deal, refurbished meubels kunnen de perfecte oplossing zijn.

Kostenbesparend

De prijs van refurbished meubilair is vaak aanzienlijk lager dan de prijs van nieuwe meubels. Dit maakt het aantrekkelijk voor budgetbewuste consumenten die op zoek zijn naar hoogwaardige meubels.

Milieuvriendelijk

Refurbished meubilair is duurzaam en milieuvriendelijk. Het verlengt de levensduur van meubels en verlaagt de hoeveelheid uitstoot en afval. Daarom is refurbishen ideaal voor consumenten die bewuster consumeren.

Stijlvol

Refurbishen geeft de mogelijkheid om unieke en authentieke stukken te vernieuwen die niet meer in productie zijn. Refurbished meubels krijgen vaak een karakteristieke uitstraling waardoor ze een extra dimensie krijgen.