Herstoffering / refurbished

Herstoffering / refurbished

Alle meubelen verdienen een tweede leven

Wat is refurbished meubilair?

Om het beste uit al het meubilair te halen, bieden wij refurbished meubilair aan. Refurbished staat voor het controleren, renoveren, opfrissen en schoonmaken van meubilair. Zo worden onderdelen van oude meubels vervangen door nieuwe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe veren, een nieuwe schuimlaag, een nieuwe stof, een nieuw bureaublad, etc. Op deze manier wordt het meubel een combinatie tussen nieuw en tweedehands. Dit zorgt in combinatie met FSC gecertificeerde onderdelen voor een milieuvriendelijk en duurzaam product.

Een mooi voorbeeld van ons refurbished meubilair staat bij loopbaanbegeleiding- en ondersteuningsloket STOER. STOER is gevestigd in het portiersgebouw op het DRU industriepark in Ulft. De complete inrichting bestaat uit refurbished meubilair aangevuld met nieuw FSC gecertificeerd meubilair. Bent u benieuwd naar deze opdracht? Bekijk dan de onderstaande video.

Refurbished bank

Waarom refurbished meubilair?

Door het refurbishen van meubilair wordt er gezorgd voor een circulaire economie. Dit is een systeem waarin er geen eindige grondstofvoorraden worden uitgeput en waarin de reststoffen volledig opnieuw worden ingezet. Zo richten wij ons samen met de klant op een duurzame toekomst met zo min mogelijk afvalproducten.

Hoe gaat refurbishen in zijn werk?

Als er een gebruikt meubel bij ons binnenkomt inventariseren wij uw wensen en beginnen wij met het controleren van het meubel. Hierdoor wordt het duidelijk in wat voor een staat het meubel is, wat er stuk is en wat er vervangen en vernieuwd moet worden. Vervolgens beginnen wij met het renoveren van het meubel. Zo worden de oude, kapotte en/of verkeerde delen vernieuwd en vervangen. Als laatst voorzien wij het meubel van een nieuwe lak- en/of verflaag en maken wij het meubel schoon en klaar voor zijn nieuwe leven.

Wat refurbishen wij?

Bijna al het meubilair is te refurbishen. Denk hierbij aan stoelen, banken, fauteuils, bureaus, poefen, etc. Meestal is zelfs het ergst beschadigdste meubilair in zekere maten te refurbishen. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.